Nastavljaju se radovi na turskoj kuli u Perušiću

Stara turska kula u Perušiću jedan je artefakata kojeg vežemo uz neka prohujala vremena što su obilježila ove dijelove Like. To je zdanje i svjedok jednog vremena, ali svakako i objekt kojega ne treba ignorirati, nego li učiniti važnim turističkim sadržajem.
Prije 15 godina Općina Perušić dobila je od Ministarstva kulture dopuštenje i prva sredstava za uređenje stare kule. Od tada do danas došlo je do mnogih promjena, a neke novije detalje s nama je podijelio Mihael Kurteš koji u ime Općine Perušić koordinira radove na tome objektu.

-Zadnje informacije govore kako će se ove godine izvršiti pokrivanje turske kule. Od Konzervatorskog odjela čekamo odluku hoće li za prekrivanje biti korištena starinska drvena šimla, ili ćemo koristiti neki drugi materijal. Uglavnom, do ove jeseni kula će svakako biti pod krovom.
U tijeku je izrada dokumentacije po kojoj će se izvršiti unutarnje uređenje i opremanje ovoga objekta, zaključuje Mihael Kurteš.

Nastavak ispod oglasa

Unatrag 15 godina u obnovu i uređenje turske kule u Perušiću uloženo je oko 500 tisuća eura. Prije nego li objekt bude završen očekuje se postavljanje vanjske stolarije, prilazne čelične rampe i uređenje okoliša.

L. O.