U današnjem gustom rasporedu prijema i sastanaka predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović  održala je i radni sastanak s predstavnicima Ličko-senjske županije te gradonačelnicima i načelnicima općina. Župan dr. Darko Milinović upoznao je predsjednicu s trenutnim stanjem u gospodarstvu, s naglaskom na sve bolje rezultate u turizmu. Također je predstavio niz projekata koji će na ovim prostorima značiti nova radna mjesta i daljni napredak. O stanju na svojim područjima elaborirala su nekolicina predstavnika gradova i općina. Predsjednica je obećala pomoć i naglasila nastojanja da se Hrvatska razvija ravnomjerno, na čemu se zalaže i Vlada RH premijera Andreja Plenkovića. Ulaganja u turizam, eko-proizvodnju i napredak OPG-ova predsjednica Kitarović vidi kao budućnost ovog dijela Hrvatske.

Potom je organiziran i susret predsjednice s mons. mr. Zdenkom Križićem, gospićko-senjskim biskupom. Razgovaralo se brojnim temama vezanim uz stanje sakralnih objekata, duhovnost, a bilo je govora i o vjeronauku u školama. Kako bi se informirala  o stanju u visokom školstvu predsjednica je primila i dr. sc. Vlatkom Ružić, dekanicu Veleučilišta Nikole Tesle  u Gospiću. Potom je upriličen sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Predsjednica je pri tome ponovno iskazača poštovanje i čas hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji za opstanak Hrvatske u danima Domovinskog rata.

Danas poslijepodne u Uredu predsjednice bit upriličen prijem građana, predstavnika srpske nacionalne manjine, nakon čega će predsjednica Kitarović sudjelovati na okruglom stolu Vijeća mladih.

M.S.